HTML

Hasznos palackok

2011.11.19. 22:41 idogger

Mi mindenre lehet ezeket a műanyag palackokat felhasználni?!

Felfedezték, hogyan lehet egyszerűen, olcsón megtisztítani az ivóvizet. 

Az arzén a világ több részén okoz problémát. Főleg a fejlődő országokban, ahol sok ember szenved az arzén mérgezéstől. Olyan technológiára van szükség a szennyezett ivóvíz megtisztítására, amely egyszerű és helyben található anyagokkal megoldható. Az így kifejlesztett technológiai folyamat az ásványvizes, üdítős műanyag palackok felhasználásán alapul. A palackokat apró darabokra kell vágni, és befedni ciszteinnel. (A cisztein egy aminosav, amely megtalálható a táplálékban és táplálék-kiegészítőkben.) Az így befedett műanyagdarabkákat el kell keverni az arzénos vízben.

Ez úgy működik, mint a mágnes: a cisztin megköti az arzént. Ezután eltávolítjuk a műanyagot, és marad az iható víz. A technika annyira egyszerű, hogy semmiféle technikai képzettség nem szükséges hozzá, ez az egyik legnagyobb előnye a meglévő arzén-kivonási technikákkal szemben. Sem a műanyag palack beszerzése, sem a cisztein alkalmazása nem ütközik nehézségbe. Viszonylag rövid idő alatt fel lehet állítani ezzel a technikával dolgozó víztisztító telepeket. Sőt, a technikát más, mérgező nehézfém eltávolítására is lehet használni a víztisztításban.  

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://karbonkredit.blog.hu/api/trackback/id/tr643397079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása